akoestisch trio
banner
come again

Biografie 'trio Come Again'

De afzonderlijke bandleden zitten al jaren fulltime in verschillende bands totdat ze 10 jaar geleden door toeval bij elkaar kwamen. De rest van de muzikanten voor die 'snabbel' kwam niet opdagen... tja... Dan maar kijken hoe ver je met z'n drieën komt. Het was meteen een doorslaand succes en het bleek een gouden greep. Come Again was geboren. Door de jaren heen is het concept verder uitgebouwd en verfijnd. Van volledig versterkt in een feesttent, tot compleet akoestisch en... mobiel in de binnenstad of op privé-feest.

Drummer Ronald van Holst heeft naast een top-40, ook een salsa achtergrond. Intussen is hij absoluut DE specialist in Nederland geworden in het 'neerzetten' van bekende nummers op drum/percussie gebied, met ongelofelijk minimale middelen. (Slechts één snaretrommel!) Daarbij zingt deze Amsterdammer ook nog eens tegelijkertijd de sterren van de hemel.

Import-Deventenaar Erik Poorterman belichaamt het muzikale topniveau van dit trio. Hij is afgestudeerd conservatorium drummer met een Jazz en Ierse Folk achtergrond. Hij speelt dan ook bij trio Come Again.... natuurlijk... de fretloze bas! Dit leidt nog steeds tot hilarische taferelen wanneer muzikanten, uit zijn drummerscéne, Come Again tegenkomen en Erik op basgitaar zien spelen. Vervolgens zingt Erik dan expres ook nog even rustig een derde stem mee!

Met zijn 12-snarige akoestische gitaar en leadzang, is frontman René Elenbaas 'de gangmaker' bij Come Again. Hij speelt direct en naadloos in op wat er in de zaal en in het publiek gebeurt. Zo past hij b.v. ook regelmatig de teksten terplekke aan, op mensen en situaties die ontstaan. Woonachtig in Enschede is zijn aankondigingskreet dan ook vaak: "All the way from EnschedeÉ" Naast leadzanger bij Rock en top-100 bands heeft hij een singer-songwriter achtergrond. Dit komt tot uiting in de soms verrassende, verfrissende en vaak zeer humoristische bewerkingen van bekende hits. De idee‘n daarvoor ontstaan spontaan op het podium. En de heren hebben 'muzikale ruimte' genoeg om te improviseren.